Vesti

„Jastrebački vuk“: Vukovi nadmudrili preko 200 lovaca

Na padinama Jastrepca održana je, kao i obično u poslednjoj nedelji januara, osma po redu tradicionalna lovno-turistička manifestacija „Jastrebački vuk“.

Jastrebački vuk 2017

Organizator samog lova je Lovačko udruženje Kruševac i agencija Astra–Turs iz Novog Sada.

Oko 200 lovaca, među kojima su bile i lovkinje, koji su se okupili u samom centru Ribarske Banje, pozdravio je potpredsednik Lovačkog udruženja Mileta Čović, da bi zatim dao reč upravniku Lovišta „Rasina“ Milomiru Civiću, koji je sve učesnike upoznao sa organizacijom samog lova. Pored vuka loviće se lisica, šakal, kuna, divlja mačka, kao i divlji vepar i divlje nazime. Takođe je predočio lovcima da se disciplinovano ponašaju u lovu, jer je bezbednost na prvom mestu.

Jastrebački vuk 2017

Iskusni lovci na vukove kažu da nema ništa lepše i uzbudljivije nego kada u tišini planinske noći i nedaleko od vas vukovi zavijaju. Lovci znaju da su vukovi lukave životinje i da ih je teško nadmudriti. Najviše se love upravo sada, zimi u vreme parenja.

Jastrebački vuk 2017

Lovcima ni vremenske neprilike poput velikog minusa i duboko snega nisu bile prepreka da uživaju, prvenstveno u druženju sa kolegama. Naravno, svi su se potajno nadali da će baš na njih naići vuk i da će imati priliku da se sretnu oči i oči. Međutim, ovog puta vukovi su nadmudrili lovce i od njih su videli samo – tragove.

Jastrebački vuk 2017

Ipak, lovci se ovog puta nisu vratili praznih šaka, na nišan je došao jedan divlji vepar, koga je odstrelio Saša Savić iz Lovne sekcije Ribare.

Lovcima je, po završenom lovu, omogućeno da uživaju u Velnes centru, a zatim je usledila lovačka zabava u organizaciji Specijalne bolnice Ribarska Banja.

Dobar pogled i mirna ruka.

Dragoljub ĐOKIĆ – Gagi

Foto: Predrag Mastilović

 

Fotografije sa ove manifestacije možete pogledati u GALERIJI

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane