Vesti

Lovačka kuća „Rasinski“

Lovačka kuća -Rasinski-

Sve je poteklo od ideje Radeta Stojanovića – Rumunca da se u ataru sela Velika Kruševica pored brojnih hranilišta, solišta, kaljužišta i visokih čeka izgradi još jedan lovno tehnički objekat koji će koristiti ne samo lovci sekcije Jasika, već i svi gosti koji se tu nađu u lovu. I krenulo se u poduhvat igradnje lovačke kuće, u kome su učestvovali svi članovi sekcije Jasika kao i pojedini građani Jasike i Velike Kruševice…

I pored teške materijalne situacije sa kojom svi poslednjih decenija suočavamo, ipak ima i onih hrabrih za koje su svakodnevni problemi samo jedna manje bitna realnost.

Tako je i grupa lovaca sekcije Jasika, Lovačkog udruženja „Kruševac“, smogla snage da krene u ne tako mali poduhvat izgradnje lovačke kuće, uz razumevanje i podršku LU „Kruševac“.

Sve je poteklo od ideje Radeta Stojanovića – Rumunca da se u ataru sela Velika Kruševica pored brojnih hranilišta, solišta, kaljužišta i visokih čeka izgradi još jedan lovno tehnički objekat koji će koristiti ne samo lovci sekcije Jasika, već i svi gosti koji se tu nađu u lovu. Ideju je predložio Stojanović na sastanku sekcije i uz dogovor sa LU „Kruševac“ i vlasnikom parcele na kojoj je kuća izgrađena, inače poznatim kruševačkim satiričarem Dragišom Pavlovićem Rasinskim, gradnja je započeta jula 2013. godine.

 – U izgradnji ovog objekta su učestvovali svi članovi sekcije Jasika kao i pojedini građani Jasike i Velike Kruševice koji su svojim radom i sredstvima značajno pomogli. Lovačko udruženje „Kruševac“, uz potpunu posvećenost predsednika Vladimira Kostića, u više navrata je odobrilo sredstva, bez kojih bi, sigaran sam, izgradnja išla drugim tokom – kaže predsednik sekcije ‘Jasika’  Miroljub Stojanović.

Od svih koji su učestvovali u radovima na lovačkoj kući, izdvaja se Miroslav Mijajlović Soda koji nije lovac, ali se od samog početka ideje istakao bezrezervnim radom i po čijim je planovima objekat i izgrađen.

Lovačka kuća -Rasinski-

Sama kuća se nalazi u delu lovišta na levoj obali Zapadne Morave i ima nekoliko lako prohodnih puteve koji vode do nje. Na par stotina metara nalazi se i zamišljena granica između dva lovačka udruženja, „Kruševac“ i „Juhor“ iz Varvarina, ali to ne sprečava lovce da se druže i razmenjuju iskustva i lovačke priče. Tako je i na otvaranju lovačke kuće „Rasinski“ pored predsednika Vladimira Kostića prisustvovao i predsednik Lovačkog udruženja „Juhor“ Miroslav Petrović Mića.

Nadajmo , da će se ovakva atmosfera nastaviti ne samo u LU „Kruševac“, već i u drugim udruženjima i da će pored ove biti ispričana  još po neka  slična lovačka priča.

‘Dobar pogled i mirna ruka“.

Dragoljub Đokić Gagi

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane