Vesti

Lovci, sve je spremno!

Lovci LU

Na sednici Upravnog odbora Lovačkog udruženja Kruševac doneta je odluka o lovu na gajene vrste divljači.

Lov na poljsku divljač počeće 1. novembra i trajaće šest lovnih dana. Fazaski petao loviće se 1, 08, 15, 22, 29. novembra i 6. decembra, dok se zec lovi samo tri lovna dana i to 1, 8. i 15. novembra.

Pored lova na poljsku divljač, loviće se i predatori koji se iz godine u godinu sve više razmnožavaju i stvaraju veliki problem, ne samo ovom već svim lovačkim udruženjima. Poljska jarebica se ne lovi u skladu sa odlukom resornog Ministarstva.

Inače, Lovačko udruženje se potrudilo i za svoje lovce i u toku ove godine od svojih sredstava kupilo je i unelo 3.000 fazanske divljači u lovišta.

Rukovodstvo Udruženja upozorava članove na neophodnost preduzimanja svih mera bezbednosti u toku odvijanja lova. Neophodno je da se svi učesnici u lovu pridržavaju propisnih mera o načinu izvođenja lova, naročito u pogledu rukovanja lovačkim oružjem i pucanja na divljač koja nisko leti ili se kreće u pravcu drugih lovaca, kao i na parcelama na kojima se odvijaju poljoprivredni radovi.

Članovi se podsećaju i na upotrebu određene vrste sačmi, tako da će se fazan i zec loviti „10“ i „8“, a predatori „6“. Svi učesnici u lovu moraju obavezno na sebi da imaju markere.

„Dobar pogled i mirna ruka“

Dragoljub Đokić Gagi

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane