Vesti

TRUD NIJE UZALUDAN: Kruševljani rezultate uspešne prihrane divljači usnimili kamerama na hranilištima

Lovište Rasina Kruševac – Niske temperature i snežne padavine, bili su dodatni alarm lovcima da izađu u lovišta i pomognu divljači, iznoseći hranu na hranilišta.

Lovci Lovačkog udruženja „Kruševac“, u okviru svog lovišta Rasina, pobrinuli su se za divljač kojom gazduju, iznevši dovoljne količine neophodne hrane.

Privremeno je obustavljen lov na lovostajem zaštićene vrste divljači, a nasuprot tome napravljena je sveobuhvatna akcija iznošenja hrane u lovište, a čemu se odazvala većina članstva, što kroz donaciju neophodne hrane što kroz radne akcije. – izjavio je Vladimir Kostić, predsednik LU „Kruševac“ za Lovstvo.info.

Budući da se lovištem sistematski i odgovorno gazduje, i prethodnih godina su iznošene dovoljne količine hrane, što se dobro odrazilo na stanje i brojnost divljači u lovištu, a jedini problem je povećano brojno stanje lisica.

– U lovištu imamo povećan broj lisica koje prave štetu na plemenitoj divljači, ali na sreću mali broj šakala. Stabilna je i populacija vukova u dolini Ribarske reke i okolini Ribarske banje, gde se godišnje odstreli 6-8 jedinki. – dodaje Kostić.

Da su rezultati prihrane pozitivni, pokazuju i fotografije načinjene kamerom ispred hranilišta fazanske divljači, koja je upravo tu potražila neophodnu hranu.

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane