Vesti

ZLATNI VUK U RIBARSKOJ BANJI

Ribarska Banja 201524. januara 2015.godine, na već tradicionalnoj manifestaciji, grupnom lovu na vuka, šakala i lisicu u Ribarskoj banji, koja se održava u organizaciji LU „Kruševac“ iz Kruševca, lovci-učesnici imali su nesvakidašnji lov i ulov.

Naime, na prelepim terenima na obroncima Jastrepca, pogoniči su podigli čak 5 vukova, a priliku za pucanje je imao veliki broj lovaca! Oni malo manje srećni nisu ni pucali, oni sa malo više sreće su pucali i promašili, a dvojica najsrećnijih su tog januarskog dana i odstrelili vuka. Čast da svoju lovačku sobu okite ovim vrlo cenjenim trofejom pripala je Slaviši Tomić iz LU „Kruševac“, koji je odstrelio mladu ženku i Đorđu Maravić iz Bajmoka, koji je odstrelio zaista nesvakidašnji primerak ove divljači.

Njegov vuk, prelepi mužjak star 7-8 godina, dugačak od vrha njuške do vrha repa 173 cm, visine u grebenu 85 cm, a težak preko 50 kilograma, pao je od jednog sigurnog hica. Ovaj vuk će zasigurno nakon obrade trofeja biti kandidat za visoke zlatne medalje, a nama ostaje da pratimo dešavanja i čekamo nove vesti iz ovog, odlično organizovanog LU.

Inače, ova manifestacija je jedna od retkih u Srbiji koja svake godine privlači sve veći broj posetilaca, što je sigurno posledica toga što se svake godine podigne i odstreli nekoliko jedinki vuka uz odlično druženje, na lovački način, nakon lova. Ova manifestacija već ima i svoje stalne posetioce, grupu lovaca iz Vojvodine, kojoj pripada i Đorđe Maravić, ali i brojne druge, iz svih krajeva Srbije, što joj sigurno garantuje i lepu i uspešnu budućnost.

Izvor: www.lovackisavez.rs

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane