Vesti

ODSTRELjENI ZLATNI SRNDAĆI

У јако успешној овој сезони лова на срндаће, одстрељени су неки импозантни примерци, чији трофеји оборају остварене досадашње рекорде, који су се чинили недостижним.
Подаци у Ловачком савезу Централне Србије указују, да ове ловне дивљачи има довољно, те је у ловној 2022/23. години, планиран али и у потпуности реализован рекордни одстрел од 1.994 грла.

Трофејно најјачи срндаћ одстрељен је на подручју Централне Србије у сезони 2022/23. година, у Крушевцу, у ловишту „Расина“, а то је уједно и трећи трофејно најјачи срндаћ који је одстрељен на територији Централне Србије до сада. Ваља напоменути да је реч о вансеријском примерку, правилном шестерцу, старом 7 година, са нето тежином од 629 грама, који је оцењен са 171,80 ЦИЦ поена.

Други по јачини, на територији Централне Србије, је трофеј срндаћа који је одстрељен у Аранђеловцу, у ловишту „Букуља“. Овај, нешто млађи примерак (4-5 година), несвакидашње је форме, са неколико додатних парожака који се пружају из грана које имају форму шестерца, али који не умањују његову лепоту. Напротив, ради се о јединственом примерку завидне тежине и волумена, који је на званичном мерењу оцењен са 152,32 ЦИЦ поена.

Трећи трофеј оцењен златном медаљом на територији Централне Србије је трофеј срндаћа одстрељеног у Смедеревској Паланци, у ловишту „Јасеница-Југ“. Ово ловиште је познато по томе да сваке године изнедри неколико трофејних срндаћа, тако да овогодишњи одстрел прелепог правилног шестерца старости око 6 година није никога изненадио, као ни резултати званичне оцене који су показали да је овај трофеј заслужено добио 136 ЦИЦ поена.

 

Уживајте у фотографијама златних трофеја!

ОДСТРЕЉЕНИ ЗЛАТНИ СРНДАЋИ
Златни трофеј срндаћа из Крушевца
ОДСТРЕЉЕНИ ЗЛАТНИ СРНДАЋИ
Трофеј у злату из Аранђеловца
ОДСТРЕЉЕНИ ЗЛАТНИ СРНДАЋИ
Оцењен златом трофеј из Смедеревске Паланке


Стручна служба ЛСЦС

<< NAZAD NA PRETHODNU STRANUVrh strane